Shakespeare och ledarskap

25 april 2014

I är är det 450 år sedan Shakespeare föddes. Det firas med teater och spel över hela världen. Shakespeare talar till oss genom århundraden om hur det är att vara människa, liv, död, kärlek, hat och andra drivkrafter. Ibland när jag jobbar med ledarutveckling använder jag mig av ett Shakespeare drama för att belysa ledarskapets utmaningar. Vad innebär det att ta rollen som ledare? Vilka utmaningar behöver vi kunna hantera? Ganska ofta använder jag mig av dramat Henry V för att just belysa förändringsprocesser; hinder och motstånd. Med dramat som utgångspuunkt finns möjlighet att diskutera vad det innebär att ta en roll på allvar, att hantera svårigheter och driva frågor. På nätet finns massvis att läsa. Dramat Henry V hittar du också där (t.ex på http://www.opensourceshakespeare.org/ )

Senaste inlägg

Arkiv

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

Taggar